Lyofizilované ovoce

Nejprodávanější

111764 mix ovoce 35g
 
56 Kč
Detail
111758 cerny rybiz 45g
 
49 Kč
Detail
Vita cup Broskve
 
56 Kč
Detail
mango 30g
 
49 Kč
Detail
Vita cup Meruňky
 
56 Kč
Detail
Ostružiny
Vita Cup - Ostružiny sušené mrazem 35 g
Novinka Tip
Skladem
Kód: 2519
 
56 Kč
Detail
Ananas 369 x 320
 
49 Kč
Detail
vita cup višeň
 
56 Kč
Detail
Vita cup Švestky
Vita cup - Švestky lyofilizované 35g
Novinka Tip
Skladem
Kód: 2828
 
56 Kč
Detail
Vita cup Banan
Vita cup - Banán plátky lyofilizované 45g
Novinka Tip
Skladem
Kód: 2830
 
56 Kč
Detail
10 položek celkem
vita cup višeň
Vita cup - Višně celé lyofilizované 35g
Skladem
Kód: 2832

Lyofilizovaná višeň je: 100% višeň, bez jakýchkoliv přísad a konzervačních látek, bez chemických trestí a příchutí, žádné syntetické pigmenty.

 
56 Kč
Detail
Vita cup Švestky
Vita cup - Švestky lyofilizované 35g
Novinka Tip
Skladem
Kód: 2828

Lyofilizovaný švestky jsou: 100% švestky, bez jakýchkoliv přísad a konzervačních látek, bez chemických trestí a příchutí, žádné syntetické pigmenty.

 
56 Kč
Detail
Ostružiny
Vita Cup - Ostružiny sušené mrazem 35 g
Novinka Tip
Skladem
Kód: 2519

Lyofilizované Ostružiny jsou: 100% mrazem sušené ostružiny, které díky velmi šetrnému procesu lyofilizace mají 90% zachovaných charakteristik čerstvých ostružin – tvar,...

 
56 Kč
Detail
111764 mix ovoce 35g
Vita Cup - Mix ovoce sušené mrazem 35 g
Tip
Skladem
Kód: 2520

Lyofilizace je proces sušení mrazem, při kterém si ovoce zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů...

 
56 Kč
Detail
Vita cup Meruňky
Vita cup - Meruňky plátky lyofilizované 20g
Novinka Tip
Skladem
Kód: 2829

Lyofilizovaný meruňky jsou: 100% meruňky, bez jakýchkoliv přísad a konzervačních látek, bez chemických trestí a příchutí, žádné syntetické pigmenty.

 
56 Kč
Detail
mango 30g
Vita Cup - Mango plátky sušené mrazem 30 g
Tip
Skladem
Kód: 2518

Lyofilizované Mango je: 100 % mrazem sušené mango, bez přísad a konzervantů , svěží, sladká a čistá chuť manga.

 
49 Kč
Detail
111758 cerny rybiz 45g
Vita Cup - Černý rybíz sušený mrazem 45 g
Novinka Tip
Skladem
Kód: 2517

Lyofilizovaný Černý rybíz je: 100% mrazem sušený černý rybíz, který díky velmi šetrnému procesu lyofilizace má 90% zachovaných charakteristik černého rybízu – tvar,...

 
49 Kč
Detail
Vita cup Broskve
Vita cup - Broskve plátky lyofilizované 35g
Skladem
Kód: 2831

Lyofilizovaná broskev je: 100% broskev, bez jakýchkoliv přísad a konzervačních látek, bez chemických trestí a příchutí, žádné syntetické pigmenty.

 
56 Kč
Detail
Vita cup Banan
Vita cup - Banán plátky lyofilizované 45g
Novinka Tip
Skladem
Kód: 2830

Lyofilizovaný banán je: 100% banán, bez jakýchkoliv přísad a konzervačních látek, bez chemických trestí a příchutí, žádné syntetické pigmenty.

 
56 Kč
Detail
Ananas 369 x 320
Vita Cup - Ananas kousky sušené mrazem 30 g
Tip
Skladem
Kód: 2516

Lyofilizovaný ananas je: 100% ananas, bez jakýchkoliv přísad a konzervačních látek, bez chemických trestí a příchutí, žádné syntetické pigmenty.

 
49 Kč
Detail

Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.

Výhody lyofilizovaného ovoce:

  • zachování chutí      
  • zachování vůně
  • zachování přírodní přirozené barvy
  • zachování struktury
  • zachování nutričních hodnot a vitamínů
  • zachování živin a minerálů
  • zachování energetické hodnoty
  • neplatíte hmotnost vody
  • 90% snížení hmotnosti při 100% zachování objemu
  • dlouhá trvanlivost při správném skladování

Proces lyofilizace:

  1. předčištění a kontrola kvality
  2. rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu - při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž ničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu.
  3. první pomalé sušení ve vakuu - odstraní 95% vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy.
  4. druhé sušení - postupné zvyšování teploty a snižování vakua.
  5. výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce.

Historie lyofilizace: 

  • objevena za II. světové války
  • vyvinuta jako technika uchování, která umožnila stabilitu a životaschopnost bez potřeby chladu.
  • poprvé využito v medicíně k uchování krevního séra.