Lyofizilované ovoce

Nejprodávanější

Jahody 369 x 320
 
45 Kč
Detail
111764 mix ovoce 35g
 
50 Kč
Detail
Ostružiny
 
52 Kč
Detail
mango 30g
 
45 Kč
Detail
Ananas 369 x 320
 
44 Kč
Detail
6 položek celkem
Ostružiny
Skladem
Kód: 2519

Lyofilizované Ostružiny jsou: 100% mrazem sušené ostružiny, které díky velmi šetrnému procesu lyofilizace mají 90% zachovaných charakteristik čerstvých ostružin – tvar,...

 
52 Kč
Detail
111764 mix ovoce 35g
Novinka
Skladem
Kód: 2520

Lyofilizace je proces sušení mrazem, při kterém si ovoce zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů...

 
50 Kč
Detail
mango 30g
Novinka
Skladem
Kód: 2518

Lyofilizované Mango je: 100 % mrazem sušené mango, bez přísad a konzervantů , svěží, sladká a čistá chuť manga.

 
45 Kč
Detail
Jahody 369 x 320
Novinka
Skladem
Kód: 2515

Lyofilizované jahody jsou: 100% jahody, které mají zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých jahod, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel,...

 
45 Kč
Detail
111758 cerny rybiz 45g
Skladem
Kód: 2517

Lyofilizovaný Černý rybíz je: 100% mrazem sušený černý rybíz, který díky velmi šetrnému procesu lyofilizace má 90% zachovaných charakteristik černého rybízu – tvar,...

 
45 Kč
Detail
Ananas 369 x 320
Novinka Tip
Skladem
Kód: 2516

Lyofilizovaný ananas je: 100% ananas, bez jakýchkoliv přísad a konzervačních látek, bez chemických trestí a příchutí, žádné syntetické pigmenty.

 
44 Kč
Detail

Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.

Výhody lyofilizovaného ovoce:

  • zachování chutí      
  • zachování vůně
  • zachování přírodní přirozené barvy
  • zachování struktury
  • zachování nutričních hodnot a vitamínů
  • zachování živin a minerálů
  • zachování energetické hodnoty
  • neplatíte hmotnost vody
  • 90% snížení hmotnosti při 100% zachování objemu
  • dlouhá trvanlivost při správném skladování

Proces lyofilizace:

  1. předčištění a kontrola kvality
  2. rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu - při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž ničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu.
  3. první pomalé sušení ve vakuu - odstraní 95% vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy.
  4. druhé sušení - postupné zvyšování teploty a snižování vakua.
  5. výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce.

Historie lyofilizace: 

  • objevena za II. světové války
  • vyvinuta jako technika uchování, která umožnila stabilitu a životaschopnost bez potřeby chladu.
  • poprvé využito v medicíně k uchování krevního séra.