Mandle loupané velké

Kód: 1450/100
Neohodnoceno
od 37 Kč

Zvolte variantu

Mandle loupané velké - mandle je název pro jádro pecky plodu mandlovníku.Mandle obsahují vlákninu, vitamíny B a E, nepostradatelné antioxidanty.  Na prvním místě stojí hořčík, dále jsou zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, zinku a dalších.

Detailní informace

váha: 100g
Skladem | 1450/100
Můžeme doručit do: 24.6.2019
37 Kč
váha: 250g
Skladem | 1450/250
Můžeme doručit do: 24.6.2019
83 Kč
váha: 500g
Skladem | 1450/500
Můžeme doručit do: 24.6.2019
177 Kč
váha: 1000g
Skladem | 1450/501
Můžeme doručit do: 24.6.2019
290 Kč
váha: 5000g
Skladem | 1450/502
Můžeme doručit do: 24.6.2019
1 440 Kč

Detailní popis produktu

Mandle jsou bohaté na všechny základní živiny. Obsahují snadno stravitelné bílkoviny, dodávají celý komplex esenciálních aminokyselin, v jejichž kvalitě je předčí jen sójové bílkoviny. Jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů vápníku (247 mg/100 gramů) a fosforu. Obsahují též významné množství hořčíku, draslíku a železa.

  • mandle natural
  • loupané mandle
  • mandle pražené a solené
  • mandlové mléko (rozmixované mandle, med a voda)

I když jsou mandle velmi bohaté na tuk (tvoří více než polovinu jejich hmotnosti), cholesterol nezvyšují, ale snižují (totéž platí o vlašském ořechu). To je výsledkem vyváženého poměru mastných kyselin a vysokého obsahu vitamínu E. Mandle obsahují 24% bílkovin, 10% sacharidů a 54% tuků.

Účinky sladkých loupaných mandlí:

  • zde uvedené informace na webu s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • brainfood, prospívají mozku a nervové soustavě
  • pro nervovou soustavu a vypořádání se se stresem
  • při osteoporóze a demineralizací kostí
  • při kožních a atopických alergiích
  • podporují růst a kvalitu vlasů, nehtů a kostí
  • dodávají energii a vitalitu
  • prodporují imunitu
  • vhodné pro těhotné a kojící ženy
  • pro sportovce, vegany, vegetariány a paleo strava

Složení: 100 % mandle blašírované

Použití: Např. při konzumaci vína, na vánočku a cukroví, marcipán (rozemleté madle a cukr), nugát (madle a med). Pro lepší stravitelnost při přímé konzumaci doporučujeme mandle přes noc namočit do vody.

Skladování: sucho, temno a chladno (do teploty 25 °C), nevystavujte slunečnímu zářenídoporučujeme mandle vyjmout z původního obalu a skladovat v dobře větratelném, suchém prostoru (může být i papírový sáček)

Doporučené denní dávkování: 20–30 gramů (jedna hrst)

Země původu: USA,

Upozornění: Mandle jsou náchylné na žluknutí, čerstvé mandle by neměly být hořké, ale měly by jemně oříškově vonět. Loupané (blanšírované mandle) mohou mít na povrchu zbytky tmavé slupky. Slupka mandlí je bohatá na výživné látky. Skladovat mandle je vhodné v uzavřených nádobách na suchém místě bez slunečního záření. Prodloužení trvanlivosti dosáhneme pokud je dáme do lednice (vydrží  i 6 měsíců) nebo do mrazničky, kde vydrží až jeden rok.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie: 
2470 kJ / 590 kcal; Bílkoviny: 21.4 g; Tuk: 52.5 g - z toho nasycené 4 g; Sacharidy: 18.7 - z toho cukry 4.6 g; Vláknina: 9.9 g

Vitamíny a minerály ve 100 g
Vápník: 
248 mg; Železo: 4 mg; Fosfor: 4174 mg; Draslík: 728 mg; Sodík: 10 mg; Vitamín E: 26 mg; Vitamín B6: 0.1 mg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: