Zelený čaj - Yunnan OP

Kód: 3119/100
Neohodnoceno
od 35 Kč

Zvolte variantu

Kouřový nádech a nasládlá chuť – to jsou dva zásadní momenty, které charakterizují Zelený Yunnan OP. Jeho nálev je tmavě žlutý, aroma příjemně svěží. Lístky jsou jemně zkroucené, světle zelené až stříbřité. Chuť je plná, přírodní a autentická. Svíravost sotva znatelná, obsah teinu střední.

Detailní informace

váha: 100g
Skladem | 3119/100
Můžeme doručit do: 27.11.2020
35 Kč
váha: 500g
Skladem | 3119/500
Můžeme doručit do: 27.11.2020
139 Kč
váha: 1000g
Skladem | 3119/501
Můžeme doručit do: 27.11.2020
249 Kč
váha: 200g
Skladem | 3119/200
Můžeme doručit do: 27.11.2020
69 Kč

Detailní popis produktu

Nálev a chuť čaje
Kouřový nádech a nasládlá chuť – to jsou dva zásadní momenty, které charakterizují Zelený Yunnan OP. Jeho nálev je tmavě žlutý, aroma příjemně svěží. Lístky jsou jemně zkroucené, světle zelené až stříbřité. Chuť je plná, přírodní a autentická. Svíravost sotva znatelná, obsah teinu střední.
Původ čaje
Čajovníkové keře, které rostou v Číně, jsou charakteristické malými, temně zelenými lístky. Na plantážích jsou vysazovány v řadách, poprvé se sklízejí asi po třech letech od výsadby. Jak bude čaj kvalitní, závisí na mnoha okolnostech – od půdních podmínek, nadmořské výšky a podnebí přes péči o keře až po zpracování. Čím výše čajovníky Camellia sinensis rostou, tím mají menší lístky a dávají menší sklizeň. Na druhou stranu je jejich chuť plnější a vyhledávanější.
Zelený Yunnan OP vystihují takzvané Orange Pekoe (OP), tedy první čajové lístky přiléhající k výhonku. Jde o standardní čaj dobré kvality, chuťově výrazný a příjemný. Jeho sběr probíhá časně zrána a nejpozději do dvou hodin po něm musejí být lístky dopraveny ke zpracování, čili deenzymaci. Fermentaci je v Číně zabraňováno nejčastěji opražením na pánvi. Tak se k přirozeně sladké chuti lístků připojí i velmi příjemná kouřovost. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou.
Díky tomu, že čaj Yunnan roste vysoko v horách, nedostane se do kontaktu s žádným průmyslovým znečištěním. Rostliny čajovníků jsou pěstovány bez pesticidů a zpracovávány tradičními postupy, povětšinou ručně. Proto mají skvělou vyváženou, plnou chuť a vlastnosti organicky pěstovaných plodin.

Příprava: 2-3 gramů (1 lžička) nasypte do čajového filtru, přelijte 150-200 ml vody o teplotě 70-80 °C a nechte louhovat 3 minuty.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: