Pečený Oolong - černý čaj

od 79 Kč

Zvolte variantu

Tmavé lístky Čínského čaje Oolong dodávají lehký nálev s příjemnou chutí s výrazným nádechem pražené rýže. Zmíněný čaj je nabídka pro náročné zákazníky. Oolong prochází postprodukčním „vytvrzením“ lístků, které se obvykle praží nebo pečou při nízkých teplotách po dlouhé intervaly. Pražením se také zvyšuje trvanlivost čajových lístků. 

Čajové lístky mohou být znovu osvěženy pro lahodný druhý nálev. Jednoduše přidejte více vody a nechte další minutu na infuzi. Všeobecně se má za to, že druhá várka produkuje nejlepší chuť. Sice se podává bez mléka nebo cukru, ale jako sladidlo lze přidat med.

 Bylo zjištěno, že může pomoci zvýšit úbytek hmotnosti zlepšením spalování tuků a urychlením metabolismu.

Všechny čaje obsahují vysoké množství antioxidantů, které nabízejí řadu zdravotních výhod. Výzkumy však ukazují, že živiny v čaji oolong mají silnější antioxidační a antimutagenní účinky než zelené nebo černé odrůdy. Polyfenoly v čaji snižují hladinu cukru v krvi.

 

Detailní informace

váha: 50g
Vyprodáno
79 Kč
váha: 100g
Vyprodáno
129 Kč
váha: 250g
Vyprodáno
219 Kč
váha: 1000g
Vyprodáno
749 Kč

Detailní popis produktu

Tmavé lístky Čínského čaje Oolong dodávají lehký nálev s příjemnou chutí s výrazným nádechem pražené rýže. Zmíněný čaj je nabídka pro náročné zákazníky. Oolong prochází postprodukčním „vytvrzením“ lístků, které se obvykle praží nebo pečou při nízkých teplotách po dlouhé intervaly. Pražením se také zvyšuje trvanlivost čajových lístků. 

Několik studií prokázalo, že může pomoci zvýšit úbytek hmotnosti zlepšením spalování tuků a urychlením metabolismu. V jedné studii pilo 102 lidí s nadváhou nebo obezitou každý den po dobu šesti týdnů tento čaj, což mohlo pomoci snížit jejich tělesnou hmotnost a tělesný tuk. Vědci v Japonsku zjistili, že pití pouhých dvou šálků čaje oolong, může nastartovat proces spalování tuků v těle, i když spíte. Také hodnotili skupinu zdravých účastníků, kteří konzumovali čaj oolong a kofein. Jejich energetická hladina a metabolismus tuků byly analyzovány po dobu dvou týdnů. Po těchto 2 týdnech vědci zjistili, že čaj oolong a kofein zvýšily odbourávání tuků o 20 procent!

Čajové lístky mohou být znovu osvěženy pro lahodný druhý nálev. Jednoduše přidejte více vody a nechte další minutu na infuzi. Všeobecně se má za to, že druhá várka produkuje nejlepší chuť. Sice se podává bez mléka nebo cukru, ale jako sladidlo lze přidat med.

Všechny čaje obsahují vysoké množství antioxidantů, které nabízejí řadu zdravotních výhod. Výzkumy však ukazují, že živiny v čaji oolong mají silnější antioxidační a antimutagenní účinky než zelené nebo černé odrůdy. Polyfenoly v čaji snižují hladinu cukru v krvi.

Návod na přípravu

  1. Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Doplňkové parametry

Kategorie: Černé čaje
Alergeny: Vegan, Vegetarián, Bez lepku, Bez přidaného cukru, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy, DIA
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 18.2.2023
Tento čaj je vynikající

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: