Ghí přepuštěné máslo 400 ml - Wolfberry

184 Kč
Skladem (62 ks)
Můžeme doručit do:
18.11.2024

Ghí je máselný tuk vyrobený podle starodávného ajurvédského receptu přepuštěním 100% másla.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Máselný tuk, kterému se dnes říká podle indické kuchyně ghí, není žádnou novinkou ani v českých luzích a hájích. Naše babičky, nebo slavná kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová, mu říkaly přepuštěné máslo nebo šmolc. Oceňovaly především to, že díky absenci vody a bílkovin nežlukne, takže v dobře uzavřené nádobě vydrží na chladném a temném místě i několik měsíců.

Ghí je čistý tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda, ale i vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni i chuť s mírně nasládlým, ořechovým podtónem.

Ghí se sice vyrábí z másla, ale díky zpracování se v něm nenachází laktóza ani kasein. Díky této vlastnosti si ho mohou, po poradě s lékařem, dopřát i lidé, kteří mají rádi chuť másla, ale trpí alergií na některou z mléčných složek.

Další z jeho neocenitelných vlastností je velmi vysoký bod zápalnosti, který se pohybuje okolo 240°C. Této schopnosti je dosaženo právě díky tomu, že při přepouštění másla jsou odstraněny všechny jeho příměsi. Při pečení nebo smažení tak nedochází k přepalování látek obsažených v tucích s nižším bodem kouřivosti a k jejich škodlivému uvolňování do potravin.

Wolfberry ghí je vyráběno z mléka z českých farem, které se při péči o svou půdu a kravičky obejdou bez pesticidů, průmyslových hnojiv, nebo jiných chemikálií. Při jeho výrobě se nepoužívá umělých dochucovadel, barviv ani aroma, takže zákazník dostane ghí opravdu v jeho přirozené barvě, chuti a vůni.

Výhody výrobku

  • Díky absenci vody a bílkovin nežlukne, takže v dobře uzavřené nádobě vydrží na chladném a temném místě i několik měsíců.
  • Díky zpracování se v něm nenachází laktóza ani kasein. Díky této vlastnosti si ho mohou, po poradě s lékařem, dopřát i lidé, kteří mají rádi chuť másla, ale trpí alergií na některou z mléčných složek.
  • Další z jeho neocenitelných vlastností je velmi vysoký bod zápalnosti, který se pohybuje okolo 240°C. Při pečení nebo smažení tak nedochází k přepalování látek obsažených v tucích s nižším bodem kouřivosti a k jejich škodlivému uvolňování do potravin.
  • Při jeho výrobě se nepoužívá umělých dochucovadel, barviv ani aroma, takže zákazník dostane ghí opravdu v jeho přirozené barvě, chuti a vůni.

Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie: 883 kcal / 3700 kJ, Tuky: 99.9g, – z toho 67.4g nasycené mastné kyseliny, Bílkoviny: 0.8g, Sacharidy: 0.1g, – z toho cukry: 0.1g, Sůl: 0g

Minimální trvanlivost
V uzavřené nádobě na chladném a temném místě minimálně 12 měsíců. Při teplotě do 20°C můžete ghí skladovat i mimo lednici.

Země původu
Česká republika

Obsah
400 ml

Doplňkové parametry

Kategorie: Oleje a máslo
Hmotnost: 0.4 kg
Alergeny:7: Vegetarián, Bez lepku, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez přidaného cukru, Bez laktózy, DIA
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JK Avatar autora | 12.12.2022
Jsem spokojen maximálně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: