Vážení zákaznici, rádi bychom Vás upozornili, že poslední expedice objednávek proběhne dne 19.12.2024 s tím, že již nejsme schopni garantovat doručení do Vánoc. Objednávky přes celé Vánoční svátky přijímáme nepřetržitě a expedovat začneme až po Novém roce, tedy 2.1.2025. Děkujeme za pochopení Team Prodejnabylin.cz

Naga Bhut Jolokia chilli mash 100 ml

Kód: 4608
160 Kč
Skladem (8 ks)
Můžeme doručit do:
16.12.2024

Tekutý chilli mash z čerstvých papriček Naga Bhut Jolokia vás omráčí nejen svou vysokou pálivostí, ale také svěží ovocnou chutí, která u těchto papriček připomíná zelená jablka a meruňky.

Složení Naga Bhut Jolokia chilli papričky, sůl, kyselina octová.
Pálivost
 
SHU jednotky 1 000 000
Země původu Kolumbie

Detailní informace

Detailní popis produktu

Naga Bhut Jolokia chilli mash 100 ml

První paprička na světě, která pokořila hranici 1 milión SHU

Špičatá hvězda mezi papričkami. Její pálivost dosahuje až 1 041 427 SHU. Až do roku 2007 byla po dlouhou dobu tato paprička považována za nejpálivější ze všech. Byla první, která překročila hranici 1 miliónu SHU a způsobila tím ve světě pořádný poprask. O pět let později byla v Jižní Karolíně zkřížena s červenou papričkou Habanero, čímž vznikla současná držitelka oficiálního rekordu v nejpálivější papričce světa, vyšlechtěná Carolina Reaper s pálivostí jednou tak větší, než má samotná Bhut Jolokia. Že se ve světě chilli překonává jedna pálivost za druhu svědčí i fakt, že od roku 2016 již není Bhut Jolokia ani v první desítce nejpálivějších. 

Nenechte se ovšem tímto příběhem jedné překonané papričky zmást. Její intenzivní a dlouho trvající pálivost zamotá (a zavaří) hlavu nejednomu chilli profíkovi. 

Druhově se jedná o hybridního křížence odrůdy Capsicum chinense (papriky čínské)a Capsicum frutescens (papriky křovité). Pochází z Bangladéše a pěstuje se převážně v indických regionech. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření
Hmotnost: 0.2 kg
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
J Avatar autora | 6.12.2022
páííí v puse :D

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: