ProdejnaBylin Yunnan Green Superior Premium - zelený čaj
Kód: 7069/250Detailní popis produktu
Blahodárné účinky Yunnan Green Superior Premium Tea
Listy zeleného čaje obsahují mnoho živin, ale především tein (forma kofeinu), který působí stimulačně tím, že zrychluje srdeční tep, zrychluje metabolismus, zlepšuje koncentraci, reflexy, snižuje ospalost, zlepšuje náladu. Čaj díky obsahu fluoru zabraňuje zubnímu kazu, pomáhá při prevenci onemocnění srdce a oběhového systému, ateroskleróze, zabraňuje vzniku zeleného zákalu. Má také diuretické vlastnosti.
Látky ukryté v listech zeleného čaje Yunnan Superior Premium
Nápoj z čajových listů má mnoho cenných vlastností. Obsahuje mnoho biologicky aktivních sloučenin a živin, jako jsou purinové alkaloidy (thein, což je forma kofeinu, theobromin), aminokyseliny, lipidy a některé vitamíny jako C, A, E, K a vitamíny skupiny B. Nechybí ani makroprvky jako draslík, vápník, hořčík, hliník, mangan, železo a některé stopové prvky jako selen nebo fluor. Důležité jsou ale především fenolické sloučeniny ( polyfenoly ), z nichž většina jsou životodárné katechiny, což jsou silné antioxidanty.
Polyfenoly a jejich úžasné vlastnosti
Rostlinné polyfenoly jsou velmi cenné, složité chemické sloučeniny, které mohou mít mimořádně příznivý vliv na náš organismus. Mezi polyfenoly nalezené v čaji patří:
1. Fenylkarboxylové kyseliny, jako je kyselina gallová s antioxidační aktivitou
2. Flavonoly jako kaempferol, quercetin, myricetin s protikřečovým, protiplísňovým, protizánětlivým, antiaterosklerotickým, antitrombotickým, antialergickým, protirakovinným
3. Flavanoly (v sušině do 40 %), jako jsou katechiny, např. epikatechiny, epikatechin galát, epigalokatechin galát (EGCG), které jsou mnohem silnějšími antioxidanty než vitaminy C a E. Mají vlastnosti jako ty, které jsou uvedeny výše, ale také snižují LDL cholesterol, mají antimutagenní vlastnosti, snižují krevní tlak, pomáhají v boji proti obezitě, předcházejí kardiovaskulárním chorobám, pomáhají v boji proti cukrovce, urychlují spalování tuků .
Využití zeleného čaje v kuchyni a další
Čínský zelený čaj se v Evropě běžně vaří při teplotě 65-80 °C po dobu 2-4 minut s použitím cca 1g sušeného materiálu na 100ml vody. Čaj Yunnan Superior Premium lze louhovat několikrát. První nálev má povzbuzující a osvěžující vlastnosti, zatímco další jsou uklidňující a uvolňující. Někteří doporučují první nálev zlikvidovat, protože může obsahovat hodně nečistot. Na Dálném východě se zelený čaj vaří krátce, do 30 sekund, ale za použití 3-5 g sušeného materiálu na 100 ml vody. Další spařování se prodlouží o 10 sekund a spaří se 3-5krát. Zelený čaj se běžně používá v kosmetologii pro výrobu pleťových vod, krémů, tonik a dokonce i parfémů.
Země původu: Čína
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zelené čaje |
---|---|
Alergeny: | Vegan, Vegetarián, Bez lepku, Bez přidaného cukru, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy, DIA |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.