Rostlinné proteiny
Dobře vstřebatelné rostlinné proteiny jsou skvělou alternativou syrovátkových proteinů. Veganský protein. Využijete je samozřejmě v podobě nápoje pro doplnění příjmu bílkovin a v poslední době se proteiny staly trendem i v kuchyni, kde máme spoustu možností, jak protein dostat do vašich oblíbených pokrmů. Oceníte je při výživě a růstů svalů, při výživě šlach, kůže a kostí, pro zkrácení regenerace, při podpoře tvorby svalové hmoty, při ochraně a podpoře svalů při výkonu a v neposlední řadě při spalován tuků a snižování nadváhy. Užívejte kdykoliv během dne nebo po fyzické aktivitě.
Značky
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
Rostlinné proteiny jsou ideální volbou pro vegany, vegetariány i všechny, kteří hledají alternativu k živočišným zdrojům bílkovin. Vyznačují se dobrou stravitelností a bohatým obsahem aminokyselin, které tělo potřebuje pro regeneraci a růst svalové hmoty. Jejich využití je všestranné – snadno z nich připravíte chutný nápoj po tréninku, ale také je můžete přidat do smoothie, kaší nebo domácího pečiva, čímž zvýšíte jeho výživovou hodnotu.
Rostlinné proteiny podporují nejen sportovní výkon, ale také zdraví kloubů, kůže a kostí. Jsou vhodné pro každodenní užívání a díky své lehkosti nezatěžují organismus. Pokud chcete svůj jídelníček obohatit o další hodnotné produkty, doporučujeme také energetické tyčinky nebo zdravé pochutiny, které s rostlinnými proteiny tvoří skvělou kombinaci.
Časté dotazy k rostlinným proteinům
Pro koho jsou rostlinné proteiny vhodné?
Rostlinné proteiny jsou ideální pro vegany, vegetariány a všechny, kteří chtějí omezit živočišné produkty. Jsou lehce stravitelné a dobře se hodí i při citlivějším trávení.
Jaký je rozdíl mezi rostlinnými a syrovátkovými proteiny?
Syrovátkové proteiny pocházejí z mléka, zatímco rostlinné se získávají z hrachu, rýže či konopí. Rostlinné proteiny bývají lehčí na trávení a jsou vhodné i pro lidi s intolerancí laktózy.
Jak lze rostlinné proteiny používat v kuchyni?
Můžete je rozmíchat s vodou či mlékem, přidat do smoothie, jogurtů nebo dezertů. Díky své neutrální chuti se snadno kombinují s různými recepty.