YUNNAN MAO FENG

Kód: 3113/100
Novinka
Neohodnoceno
od 89 Kč

Zvolte variantu

Seznamte se s perlou jihočínského Yunannu – černým čajem Mao Feng! Tato výtečná třída yunnanského černého čaje s pevně svinutými dlouhými listy s velkým podílem zlatavých tipsů. Jasně červenorudý nálev vyvážené, květově sladké, bylinné lehčí, chuti s medovými a čokoládovými tóny. Obsahuje mnoho povzbuzujícího teinu. V horké variantě zahřeje, jako ice tea skvostně osvěží.

Detailní informace

váha: 100g
Skladem | 3113/100
Můžeme doručit do: 24.9.2020
89 Kč
váha: 500g
Skladem | 3113/500
Můžeme doručit do: 24.9.2020
400 Kč
váha: 1000g
Skladem | 3113/501
Můžeme doručit do: 24.9.2020
790 Kč
váha: 200g
Skladem | 3113/200
Můžeme doručit do: 24.9.2020
175 Kč

Detailní popis produktu

Tento čaj se vyznačuje tenkými, drátkovitými listy. Jeho chuť je plná, ušlechtile hořká, korunovaná ovocnými tóny. Dozvuk je dlouhý, svěží, hořkosladký. Mao Feng dává jasný, tmavě červený až zlatavý nálev. Můžete ho dochutit hnědým cukrem, v případě ice tea se hodí oslazení ovocem.
Provincie Yunnan, ze které tento černý čaj vozíme, leží na jihu Číny. Jde o kopcovitou oblast, jejíž klima ovlivňuje jak nadmořská výška, tak Tichý a Indický oceán. Vegetační doba je poměrně dlouhá, ale zemědělskou činnost determinuje omezené množství orné půdy. Přesto se v čínském Yunnanu pěstují čajovníky tisíce let a jejich kvalita nijak nekolísá. Černý čaj se v zemi začal vyrábět až v polovině 20. století. Do té doby byla Čína výhradně baštou zelených a bílých čajů. Místní lidé fermentovaným čajům zatím na chuť nepřišli, zato ve světě je po čínském Black Tea sháňka.

Cesta Mao Feng začíná v čajových zahradách na těžko přístupných úpatích yunnanských kopců. Lístky a pupeny čajovníků čínských (Camellia sinensis) trhají ženy a dívky vždy časně zrána. Nenavlhnou tak rosou, která by mohla spustit předčasnou fermentaci. Po převozu na zpracovatelskou farmu se nechává čaj zavadnout. Buď venku, v polostínu, nebo ve speciálních místnostech s ventilátory. Následuje svinování a fermentace. Krok, při kterém dochází k oxidaci enzymů, je velmi bedlivě dohlížen. Manažer plantáže sleduje teplotu, vlhkost a délku fermentace. Jen přesné hodnoty a dokonalá souhra všech faktorů přinášejí žádané výsledky. Jedním z posledních úkonů je sušení čaje – buď nad ohněm nebo ve velkých pánvích. Po něm se čaj třídí podle velikosti a kvality, balí a exportuje.

 

Jak připravit náš čaj YUNNAN MAO FENG

5-6 gramů (1-2 lžičky) nasypte do čajového filtru, přelijte 300-350 ml vroucí vody a nechte louhovat 3-5 minut.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: