Jak zhubnout bez diety? Změnu můžete poznat už po měsíci

Chcete zhubnout, a to co nejrychleji? Není nutno dodržovat striktní diety a trápit se hladovkami. Stačí pravidelný pohyb a chytře sestavený jídelníček k tomu, abyste nadbytečná kila shodili už za jeden měsíc!

Dosažitelné cíle

Kolik jste doopravdy schopni za měsíc zhubnout? Spousta lidí si dává za cíl zbavit se během 30 dnů 5, 10 nebo až 20 kil. Je nesmyslné si takovéto cíle stanovovat. Kolik za tak krátkou dobu zhubnete záleží na stavbě vašeho těla, na tom, jakou máte nadváhu a jak rychlý (respektive pomalý) je váš metabolismus. Ideální je si říct, že zhubnete půl kila týdně.

Co je právě teď „in“

Zapomeňte na jednostranné diety a na vychytávky z devadesátých let jako byly ketodiety, tukožroutské polévky a jim podobné. Krabičkovou dietu vynechejte také, pokud ji nechcete dodržovat do konce svého života. Dnes je populární nedržet vůbec žádnou dietu, protože jsou vždy jen dočasné. Dnes frčí kompletní změna životního stylu.

Neexistuje žádná rychlá dieta do plavek, na dovolenou či na svatbu. Jsou to mýty. Při každém typu diety vašemu tělo začne po čase něco chybět a dá vám to nekompromisně vědět. Dnes jsou krátkodobá řešení tabu a i na problémy, jako je hubnutí, ze musíme dívat z komplexního pohledu.

Naučte se novým návykům

Začněte žít nový a zdravý životní styl, kdy se přestanete po týdnu zdravé stravy odměňovat kyblíkem z KFC. Omezte sacharidy jako jsou sladkosti a přílohy a rýži či těstoviny nahrazujte jejich celozrnnou variantou. Když dostanete chuť na sladké, snězte místo toho kousek ovoce nebo zeleniny.

Vyhýbejte se také alkoholu, ten je totiž velmi kalorický. Občasná konzumace bílého suchého vína (v přiměřeném množství) uškodit nemusí, je však důležité následně doplnit tekutiny v podobě čisté vody.

Do svého denního režimu přidejte také pohyb. Pomůže vám to shodit kila a zároveň odbourat stres – celkově bude mít sportování či jen lehký pohyb dobrý vliv na váš metabolismus.

Nejdůležitější na závěr

Dělejte to správně a dejte všemu čas. Stravujte se pravidelně, pestře a vyváženě. Pijte dostatek vody a neustále se motivujte. Není nic horšího, než se vším po krátké době seknout.