Posilovače imunity z přírody

Přichází období nízkých teplot, deštivého počasí a především nástup různých virů a bacilů. Proměnlivé teploty nadcházejících dnů můžou potrápit náš organizmus. Začínají se objevovat různé virózy, rýma, kašel, zvýšená teplota, bolesti v krku a jiné neduhy. Nepodceňujte podzimní nachlazení a vytvořte si ochranný štít proti bacilům.

Jak si vybudovat dobrý imunitní systém?

Vytvořit si ochranu a především silný imunitní systém nejde ze dne na den. Pokud patříte mezi jedince s dobrým imunitním systémem, tak zajisté zvládáte odrážet útoky bacilů a virů. Přesto většina z nás potřebuje nastartovat a posilnit svou imunitu. Mezi nejdůležitější posilovače patří vitamín C. Nachází se v různých druzích ovoce a zeleniny, ale najdete ho i v bylinkách. Vysoký obsah tohoto vitamínu mají šípky, černý bez, rakytník, třapatka, divizna, lékořice, lípa, proskurník, kopřiva nebo třeba jitrocel. Z bylinek si připravíte lahodný čaj, můžete použít i předem připravené čajové směsi na podporu imunity.

Sklik banner 970x310px (1)

Další důležitý antioxidant je vitamín E, který najdeme v oříšcích, vejcích nebo rostlinných olejích. Pokud nejste příznivci konzumace čerstvého ovoce a zeleniny nebo popíjení čaje, můžete vyzkoušet jiné potravinové doplňky, které vám pomohou v období chřipek a nachlazení.

Dejte šanci tekutým doplňkům stravy, jako jsou bylinné kapky, které jsou vytvořeny pro různé zdravotní problémy. Stačí si je jen denně nakapat pár kapek tinktury do vody či džusu. Stejně dobře pomáhají bylinné sirupy. U nás najdete sirupy pro podporu imunity nebo přímo na nachlazení, kašel a detoxikaci.

Další prevence v době nachlazení

Kromě přísunu vitamínů a minerálů se nezapomínejte teple oblékat, častěji si umývat ruce, dopřát si dostatek spánku, pohybu na čerstvém vzduchu a také dodržovat pitný režim.

Není vždy důvod sahat po lékárenském sortimentu, naopak vyzkoušejte, jak silná dokáže být příroda kolem nás.