Tréninkový deník jako nástroj k dosažení cíle

Po dlouhé době odkládání jste se přinutili běhat a dělat tak něco pro své zdraví. Vedením tréninkového deníku snadněji u běhání setrváte a dosáhnete svého cíle.

Proč si zakládat tréninkový deník?

Do deníku si budete zaznamenávat všelijaká data spojena s tréninkem jako jsou naběhané kilometry, intenzita, strava, závody, zranění a cokoliv dalšího, co budete považovat za klíčové. Každý větší cíl má své menší cíle, které je potřeba v průběhu vaší cesty za dosažením splnit. Takové cíle je potřeba si plánovat, někam si je zapisovat a sledovat jejich průběh. Další z důvodů, proč tréninkový deník mít. Přináší totiž do vaší přípravy určitý řád a pořádek.

Díky tréninkovému deníku budete mít své úspěchy sepsané po kupě a tím pádem neustále na očích, což vás bude neskutečně motivovat v pokračování. Začnete registrovat, jak rychle se zlepšujete, zrychlujete a jak vaše kondice roste. Zároveň si díky vedení tréninkového deníku uvědomíte, které přístupy vám nejvíce vyhovují a co přesně vás posouvá na vrchol. Někteří si dokonce do deníku zaznamenávají i údaje o obuvi, díky kterým zjišťují, které boty jsou pro jejich pohybový aparát nejlepší a které by vůbec neměli nosit.

Výběr vhodného zápisníku

Důležitý je i výběr zápisníku, do kterého budete všechny potřebné informace zaznamenávat. Co se velikosti týče, doporučuje se zvolit kapesní, jelikož jej můžete nosit všude s sebou. Rozhodně byste měli zvolit zápisník v deskách – ten bude totiž odolnější, nebude se rychle ničit a stránky se v něm nepokrčí.

Důležité je začít. Postupem času sami zjistíte, jak si deník vést nejlépe.