Himalájská sůl černá Kala Namak hrubá 500g
Kód: 3167Detailní popis produktu
Hrubá nerafinovaná vulkanická černá sůl (kala namak), je typická svojí vůní po zkažených vajíčkách. Po tepelné úpravě však získává zemité aroma.
Podle ájurvédských lékařů je Kala Namak nejvíce prospěšnou formou soli, protože na rozdíl od obyčejné soli nezvyšuje obsah sodíku v krvi. Právě proto tito učenci doporučují černou sůl lidem, kteří mají vysoký tlak, nebo těm, kteří mají dietu s nízkým množstvím soli.
Bez černé soli by si místní obyvatelé nedokázali představit přípravu takových lahůdek jako je chaats, čatní, nebo raitas. A slavné koření čát másala? Tak vězte, že to by bez Kala Namak vůbec nebylo. Indové si tuto sůl dávají i na ovoce, takže můžete vyzkoušet v našich podmínkách malinko osolit například banán, nebo jablko a budete příjemně překvapení zajímavou chutí.
Chemické rozbory ukázaly, že Kala Namak obsahuje širokou škálu minerálních látek a stopových prvků. Nejvíce převládají chlorid sodný, chlorid hořečnatý, síran sodný, chlorid vápenatý a železo.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 0 kcal / 0 kJ; Tuky: 0 g; Sacharidy: 0 g; Vláknina: 0 g; Bílkoviny: 0g; Sůl: 100g.
Některé minerály ve 100g
Vápník: 340 mg; Mangan: 100 mg; Železo: 105.4 mg
Alergeny
Bez alergenů
Černá sůl (kala, namak) a její účinky:
- vhodná pro vegetariány
- zlepšuje trávení
- vhodná při nadýmání
- není rafinovaná
- prospívá při pálení žáhy
- obsahuje železo
- rozpouští hleny při nachlazení
- Paleo a RAW strava
- lze použit na koupele, prospívá kloubům)
Složení: 100% RAW vulkanická černá jedlá himalájská sůl, bez chemických úprav a bělení
Použití: Můžeme ji používat jako bežnou sůl (má však specifickou siřičitou vůni), použití do salátů v indické kuchyni, do polévek, na čerstvě nakrájenou zeleninu apod. na koupele, podobně jako epsomská sůl
Vůně: připomíná zkažená vejce
Země původu: Himaláje, Pákistán
Doplňkové parametry
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Alergeny: | Vegan, Vegetarián, Bez lepku, Bez přidaného cukru, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy, RAW, DIA |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.