ProdejnaBylin Pohanka nať

od 35 Kč

Zvolte variantu

Pohanka nať je bylinná rostlina, která je známa především jako potravina, která je zdravou formou obilovin. Do Česka se dostala z východu přes Rusko až ve 12. nebo 13. století. Hojně se využívala v kuchyni, hlavně na Moravě a je známá pro své léčivé účinky v kardiovaskulárním systému.

Detailní informace

váha: 50g
Skladem
Můžeme doručit do: 5.4.2024
35 Kč
váha: 100g
Skladem
Můžeme doručit do: 5.4.2024
49 Kč
váha: 250g
Skladem
Můžeme doručit do: 5.4.2024
109 Kč
váha: 500g
Skladem
Můžeme doručit do: 5.4.2024
199 Kč
váha: 1000g
Skladem
Můžeme doručit do: 5.4.2024
389 Kč

Detailní popis produktu

Složení a účinné látky

Pohanka nať obsahuje účinné látky, kterými jsou flavonoglykosid rutin, fagopyrin a vitamíny B a E.   Dále má obsah prvků jako je železo, fosfor, měď, draslík, zinek, mangan, bílkoviny, organické kyseliny a další látky.

Účinky pohanky

  • vhodná na celkové posílení organismu
  •  léčí křečové žíly a hemeroidy
  • působí preventivně proti srdečnímu infarktu a mrtvici
  • pomáhá na vysoký krevní tlak a cholesterol
  • má detoxikační účinky
  • dle nařízení ES č.1924/2006 nemůžeme uvádět zdravotní účinky, proto výše uvedené léčivé účinky jsou formou tipů našich babiček a tradičního lidového léčitelství. Nejedná se o lékařské doporučení – vycházíme pouze informací z internetu, které nemusí být odborné.

Popis a vzhled

Pohanka je jednoletá rostlina, která se na náš kontinent dostala z východní Asie a dorůstá do výšky okolo 1 metru. Lodyha pohanky je načervenalá a má srdčité až střelovité listy. Její květy jsou bílé nebo narůžovělé ve tvaru hroznovitých květenství. Plod je trojboká nažka.

Příprava

Pohanka nať se připravuje hlavně jako léčivý bylinný čaj, ale lze z ní připravit také tinkturu. Pohanka jako taková se využívá na přípravu zdravých kaší nebo se z ní připravuje pečivo.

TIP na přípravu čaje: 1 čajovou lžičku přelijte 250 ml vroucí vody, louhujte 10 - 15 minut a poté sceďte. Nálev se připravuje vždy čerstvý. Pijte 1 - 2x denně. Skladujte na suchém a temném místě.

Pohanka nať použití

Pohanku nať není vhodné podávat jako léčivou bylinu těhotným ženám ve formě nálevu. Pohanku jako potravinu však mohou užívat neomezeně těhotné i kojící ženy a také děti. Při dodržení denního dávkování nehrozí žádné riziko.  

Nežádoucí nebo vedlejší účinky

Pohanka nať je bylina, která zahřívá a proto se mezi nežádoucí a vedlejší účinky řadí zvýšené pocení. Někteří lidé mohou mít alergii na rutin, která se projevuje ekzémem, svěděním a astmatickým záchvatem. Bylina také vyvolává přecitlivělost na sluneční světlo.

Byliny s podobným účinkem: hloh obecný, borůvka, šalvěj, máta, pupečník asijský, česnek, ženšen

Další názvy (bylinky):  Latinský název Fagopyrum esculentum

Výrobce: Prodejnabylin.cz

Užitečné odkazy:           

I když se věnujeme aktualitě informací o našich výrobcích, výrobní předpisy se průběžně mění, a tak se mohou měnit složení, obsah živin, alergeny nebo dietetické informace. Vždy proto doporučujeme přečíst etiketu před použitím výrobku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Byliny
Alergeny: Vegan, Vegetarián, Bez lepku, Bez přidaného cukru, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy, DIA
Články: https://www.prodejnabylin.cz/blog/kliceni-seminek-a-semen-jak-na-to/

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: