Quinoa trikolora

Kód: 2344/250
Neohodnoceno
od 49 Kč

Zvolte variantu

Tříbarevná quinoa je určena zejména gurmánům, kteří připravují originální a sofistikované pokrmy. Skládá se z klasické bílé, červené a černé quinoi. Quinoa (Merlík) je populární hlavně díky své bohaté nutriční hodnotě a vysokému obsahu bílkovin, má lahodnou chuť a neobsahuje lepek. Je vhodná pro veganský jídelníček, pro bezlepkovou dietu i pro široký okruh konzumentů, kteří vyznávají zdravou stravu. Quinoa se používá jako speciální potravina pro kosmonauty a NASA věnuje této potravině velkou pozornost.

Detailní informace

váha: 250g
Skladem | 2344/250
49 Kč
váha: 500g
Skladem | 2344/500
79 Kč
váha: 1000g
Skladem | 2344/501
139 Kč
váha: 5000g
Skladem | 2344/502
680 Kč
váha: 25000g
Skladem | 2344/503
3 200 Kč

Detailní popis produktu

Tříbarevná quinoa je určena zejména gurmánům, kteří připravují originální a sofistikované pokrmy. Skládá se z klasické bílé, červené a černé quinoi. Quinoa (Merlík) je populární hlavně díky své bohaté nutriční hodnotě a vysokému obsahu bílkovin, má lahodnou chuť a neobsahuje lepek. Je vhodná pro veganský jídelníček, pro bezlepkovou dietu i pro široký okruh konzumentů, kteří vyznávají zdravou stravu. Quinoa se používá jako speciální potravina pro kosmonauty a NASA věnuje této potravině velkou pozornost.

Quinoa je skvělá i pro klíčení. Klíčením se navíc umocňují její nutriční vlastnosti. Ve studené vodě začíná quinoa klíčit již během 4-6 hodin. Klíčení aktivuje přítomné živé enzymy a zyvšuje množství využitelných vitamínů a minerálních látek.

QUINOA A JEJÍ VYUŽITÍ:

zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)

na detoxikaci organismu

pro sportovce, vegetariány a celiaky

při redukčních dietách

doplněk při bolestech hlavy – migrény

jako náhrada nebo doplněk rýže pro přílohy

zdroj kompletních bílkovin

podporuje mozkové funkce – brainfood

bezlepková potravina, velmi výživná, málo kalorická a lehce stravitelná

Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 1600 kJ / 379 kcal:

obsah tuku 6,5 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g

sacharidy 63 g z toho cukry 2,8 g

vláknina 9,5 g

bílkoviny 12,2 g

sůl 0,01 g

Příprava merlíku

Celá quinoa (semena) se ke kuchyňským účelům používají podobně jako rýže. Jestliže není zbavena hořských (různě zbarvených) slupek, je třeba je před použitím máčet ve vodě, aby se zbavila hořkosti způsobené saponiny ve slupkách. Loupaný merlík (bílý) nemusíme proplachovat. Quinoa chutná trochu jako oříšky – je velmi jemná.

Merlík důkladně propláchneme, případně na pár hodin namočíme (abychom ho zbavili hořkosti), pak vodu slijeme a vaříme v nové vodě. Na jeden hrnek merlíku nalijeme dva hrnky vody. Osolíme a vaříme 15 až20 minut, dokud se voda nevypaří. Dále s ním pracujeme jako s rýží: se zeleninou, s masem, na sladko pro přípravu kaší.

Složení: Quinoa bílá 50%, Quinoa černá 50%, Quinoa červená 50%.

Skladování: uchovávejte v chladu a suchu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: