Včelí pyl 500g

Kód: 879
Neohodnoceno
410 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
26.4.2019

Včelí pyl je nositelem plnohodnotných jemných stravitelných bílkovin, která se trávením rozkládají na aminokyseliny a vitamíny. Obsahuje 19 aminokyselin, jako například: laurovou, myristovou, pimitovou, atearovou, olejovou.

Více: Včelí pyl, příprava a dávkování

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pyl jsou samčí zrnka rostlin, která mají za cíl předávat život – opylovat samičí květy. Včely je sbírají v divoké přírodě a tvoří z nich drobné granulky (tzv. rouskový pyl). Touto mimořádně výživnou směsí pak krmí svoje potomky. 

Zpracovaný pyl je tedy hlavním zdrojem proteinů a všech potřebných látek pro zdravý růst mladých včel. V této nijak nezkažené podobě včelí pyl nabízíme vám, z oblasti nezasažené pesticidy - v certifikované BIO kvalitě. 

Bohaté složení včelího pylu:
Díky svému původu a účelu je včelí pyl neuvěřitelně komplexní potravinou s celou škálou vitamínů a minerálů. Rozbory odhalují až 250 různých látek, samozřejmě čistě přírodního původu. Lidské tělo je proto umí perfektně využít. 

Včelí pyl obsahuje esenciální mastné kyseliny a okolo 25% proteinů, přičemž má kompletní spektrum aminokyselin, včetně esenciálních. Důležitá je přítomnost železa, mědi, zinku a ostatních mikronutrientů. Každé pylové zrnko je plné aktivních enzymů - jedná se o syrovou, teplem neošetřenou potravinu. 

Pyl pro vitalitu a odolnost:
Včelí pyl dnes oceňují sportovci a osoby s vysokou fyzickou zátěží. Užívat jej ale může každý pro podporu a udržení dobrého zdraví. 
Včelí pyl a pyl rostlin obecně mají tyto oficiálně prokázané účinky: 
•   napomáhá normální činnosti kardiovaskulárního systému
•   funguje jako imunomodulátor (díky obsahu enzymů a vitamínů) a antioxidant 
•   pomáhá při poruchách trávicího traktu 
•   působí proti únavě, podporuje vitalitu 
•   má pozitivní vliv na duševní stav a výkon člověka 
•   menopauzální komfort 
•   podporuje zdravou činnost srdce, správnou hladinu cholesterolu a krevních lipidů 
•   podporuje chuť k jídlu 
Fermentací pylu včely vyrábí další unikátní produkt – tzv. včelí chléb, který v našem eshopu také najdete. 

Použití
Včelí pyl lze konzumovat samotný, chutná po medu a květech. Skvělý je pro obohacení müsli, smoothies nebo jogurtu. Neupravujte včelí pyl tepelně, byla by škoda jej znehodnotit! 

Zajímavý recept je fermentovaný pyl s medem. Fermentací se naruší pylová zrna a pyl je pak lépe stravitelný. Smíchejte 100g pylu s lžící medu a cca 30 ml převařené, vlažné vody. Směs napěchujte do skleničky a otevřené nechejte stát při pokojové teplotě 3 dny. Poté skladujte v chladu. 

Doporučené dávkování:
Doporučujeme začít s 1 kávovou lžičkou denně a toto množství postupně zvyšovat

Upozornění:
Ačkoliv má včelí pyl odlišné účinky než pyl poletující v ovzduší, osoby alergické na pyl musí být při jeho užívání opatrnější. Doporučuje se začít jen s polovinou malé lžičky a podle reakce dávky zvyšovat. 

Nutriční hodnoty ve 100g: Energie: 1559 kJ/372 kcal; Tuky: 8,8 g, z toho nasycené mastné kyseliny 7,1 g; Sacharidy: 55,4 g, z toho cukry 48,2 g; Vláknina: 5,0 g; Bílkoviny: 17,8 g; Sůl 0 g

Skladování: V suchu a temnu

Alergeny: Bez alergenů

Země původu: Slovensko

Více: Včelí pyl, příprava a dávkování

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: