Zrnková káva KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN
Kód: 4791/250Detailní popis produktu
Kolumbie byla degustátory uznána jako výrobce lahodné kávy. Je druhým největším producentem Arabiky na světě – roste zde téměř 2 700 milionů kávovníků. První záznamy o pěstování této rostliny pocházejí z roku 1730. Národní federace kávy dohlíží na vysokou kvalitu kolumbijských produktů.
Colombia Excelso se pěstuje v podhůří And, jeho keře jsou ze všech stran obklopeny banánovníky, jejichž stín má pozitivní vliv na zrna. Celý proces zde probíhá v duchu mnohaleté tradice. Dokonale zralé zrna se sklízejí ručně a následně se zpracovávají za mokra. Jedná se o tradiční metodu, která ovlivňuje senzorický profil kávy. Zrna Excelso jsou velká, ale o něco menší než Supremo. Jsou klasifikovány podle velikosti, i když mohou pocházet ze stejného stromu.
Colombia Excelso je káva, která spojuje zdánlivé protiklady - vysoký obsah kofeinu a podmanivou jemnost chuti. Jemná hořkost se prolíná s brusinkovou kyselinkou. Zde se ve středně intenzivním korpusu setkává hořká čokoláda a svěžest černého rybízu. Přidejme trochu oříšků a nótu tropického ovoce... Šálek této kávy je zážitek, který musíte vyzkoušet.
PŮVOD KÁVY:
- ZEMĚ: Kolumbie
- REGION: Antioquia / Medellin
- VÝŠKA PLODINY: 1 200-2 000 m nad mořem
VLASTNOSTI ZRNA:
- TŘÍDA: 100% Arabica
- VELIKOST ZRNA: 15 mm velikost
- ODRŮDA: Caturra, Typica, Bourbon
- OBDOBÍ SKLIZNĚ: září / prosinec
- ZPŮSOB ZÍSKÁNÍ: suchý
SENZORICKÉ HODNOCENÍ:
- SLADKOST: průměrná
- HOŘKOST: jemná
- KYSELOST: jemná/karamelová
- PŘÍCHUŤ: ovocné a čokoládově-karamelové
- INTENZITA: vysoká
- TĚLO: střední
PROFIL PRAŽENÍ:
- Stupeň vyhoření: střední (tzv. americký)
- Praženo řemeslnou metodou velmi zkušenými pražiči.
Složení: 100 % zrnková káva arabika.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čaje a káva |
---|---|
Alergeny: | Bio, Vegan, Vegetarián, Bez lepku, Bez přidaného cukru, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy, DIA |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.