Chutné svačinky do škol a školek pro děti

Co se v mládí naučíš…. no, není to asi nejvhodnější přísloví pro toto téma, ale určitě pro své děti chcete jen to nejlepší a dobré návyky do života jsou základem správné výchovy. Když dítě v raném věku naučíme, že místo prázdných kalorií a škodlivých průmyslových příchutí může jíst zdravé pochoutky, určitě to v budoucnu ocení. Už ve školce mu můžeme nabídnout ke svačině domácí toasty, chutné pomazánky, ovoce a zeleninu nebo müsli, a když mu to zachutná, nepohrdne tím ani v pozdějším věku a nebude okupovat automaty s přecukrovanými výrobky. Sladké nápoje, koblížky, čokolády a podobné výrobky nejenže kazí dětem zuby a mohou způsobit obezitu, ale obsahují také sacharózu, která sice rychle zvedne hladinu energie, ale stejně tak rychle začne klesat. A tak mohou mít děti problémy se soustředěním během výuky, což vede i k horšímu prospěchu.

A jak tedy naučit děti zdravě jíst? Kreativitě se meze nekladou. Co takhle připravit svačinku z různobarevného ovoce či zeleniny a pomocí vykrajovátek tvořit veselé tvary? Chutnou variantou budou i domácí pomazánky a dipy s celozrnným pečivem nebo batátové hranolky. Pokud mají děti raději sladkou verzi svačinek, můžete připravit domácí palačinky a lívance, cuketový chlebíček nebo domácí müsli.

Připravili jsme pro vás pochoutky, které jsou zdravé, v nejvyšší kvalitě a připravené k občerstvení do školek i škol. Vybírat můžete z chutných müsli tyčinek (Semix, Bombus, Mixitka), které nabízí pestrou škálu příchutí. Pro sladké jazýčky máme kolekci gumových bonbónů (Bombus) a ovocných pásků (Veri Beri). Nepřehlédněte ani zdravé kaše, jako jsou pohankové, jáhlové, rýžové, které můžete dochutit sušeným či lyofilizovaným ovocem, oříšky a semínky.

Nezapomeňte během stravovacího režimu zajistit i pitný režim dítěte. Můžete jim nabídnout čistou vodu, ovocné a bylinné čaje nebo zředěné ovocné džusy. Při přípravě svačinek zapojte nejen chuťový smysl, ale i zrakový a čichový. Malí školáci vám s přípravou mohou pomoci a zdravá pochoutka jim pak bude určitě více chutnat. Vyvážená, nutriční svačinka není nic složitého a myslete na to, že zdravá strava v dětství je základním kamenem zdraví v dospělosti.

Kopie návrhu Kopie návrhu Green Illustrations Foods For Healthy Hair Checklist Instagram Post (1080 × 480 px) (2)